Ακούστε τη συνέντευξη εδώ: http://bit.ly/34uH7x6
«Με την κατάσταση στην αγορά να παραμένει εξαιρετικά αρνητική, προέχει η στήριξη επιχειρήσεων, επαγγελματιών και εργαζόμενων, όπως ζητούν όλοι οι παραγωγικοί φορείς και όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Real Fm», αναφέροντας τα παραδείγματα της Γερμανίας και της Γαλλία, όπου «οι επιχειρήσεις αποζημιώνονται σε ένα συγκεκριμένο ύψος του περυσινού τους τζίρου για αυτήν την περίοδο». «Δυστυχώς η κυβέρνηση αντί να στηρίξει ουσιαστικά επιχειρήσεις και εργαζόμενους, απαλλάσσει εαυτόν από αυτή την υποχρέωση, εξωραΐζοντας την πραγματικότητα» σχολίασε χαρακτηριστικά.
«Πρέπει να σώσουμε τις επιχειρήσεις σήμερα και σε δεύτερο χρόνο να διασφαλίσουμε την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» συνέχισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ότι «για το 3ο τρίμηνο του ‘20, μια παραδοσιακά δυνατή περίοδο για την οικονομία μας και εκτός lockdown, ο τζίρος των ελληνικών επιχειρήσεων κατακρημνίστηκε κατά 13 δισ.» ενώ ο «ΟΟΣΑ προβλέπει ανάπτυξη για την χώρα μας στο 0,9% για τον επόμενο χρόνο, παραπέμποντας ουσιαστικά την ανάκαμψη για το ‘22».
Ο κ. Χαρίτσης υπενθύμισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «άμεση, ουσιαστική στήριξη της πραγματικής οικονομίας με ρευστότητα και όχι απλώς με νέο δανεισμό, που φορτώνει τις επιχειρήσεις με νέες υποχρεώσεις». «Καταθέσαμε πρόσφατα δύο πολύ σημαντικές τροπολογίες που αφορούν πάνω από 4 εκ. συμπολίτες μας» συνέχισε ο ίδιος «για την καταβολή από το κράτος του δώρου των Χριστουγέννων και για να δοθεί έκτακτο εισόδημα αλληλεγγύης σε όλα τα νοικοκυριά που είδαν το εισόδημά τους να πλήττεται μέσα στην κρίση. Μια δημοσιονομική δαπάνη που φτάνει στα 2,3 δισ. και σε μεγάλο βαθμό θα επέστρεφε στο κράτος».
Τέλος, ο Αλ. Χαρίτσης χαρακτήρισε την «εκτίναξη του ιδιωτικού χρέους» ως το «νούμερο ένα πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας το επόμενο διάστημα» που πρέπει να «αντιμετωπιστεί με γενναιότητα και ρυθμίσεις για την απομείωσή του, ώστε και οι επιχειρήσεις να ανασάνουν και η οικονομία να λειτουργήσει». «Αλλιώς κινδυνεύομε να μπούμε σε κρίση διαρκείας» κατέληξε.