Τον κώδωνα του κινδύνου ώστε να μην βρεθούμε «πολλά βήματα πίσω, στις μέρες που επικρατούσε η ανέχεια, η ανασφάλεια και η αίσθηση ότι η χώρα καταρρέει» κρούει ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο libre.gr, διαμηνύοντας: «Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι η θωράκιση της οικονομίας και της κοινωνίας μας και όχι αδράνεια που θα μας οδηγήσει σε νέα μνημόνια».
Ο Αλ. Χαρίτσης υπογραμμίζει την ανάγκη για την «εδραίωση ενός ισχυρού δημόσιου συστήματος υγείας με καθολική πρόσβαση, στήριξη της εργασίας και προώθηση της υγειούς επιχειρηματικότητας». «Χάρη και στο μαξιλάρι των 37 δισ. που άφησε παρακαταθήκη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε ένα φιλόδοξο πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας μας τώρα και να αποφύγουμε μια παρατεταμένη ύφεση».
Στηλιτεύοντας την «απροθυμία της Ευρώπης να προχωρήσει σε ουσιαστική στήριξη των κρατών μελών λαμβάνοντας μέτρα ανάλογα με το μέγεθος της κρίσης», καθώς και «το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται το ευρωπαϊκό εγχείρημα, που σχετίζεται με τη δεσπόζουσα θέση των νεοσυντηρητικών και νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση «να διεκδικήσει, ακόμα και αν αυτό τη φέρει σε σύγκρουση με τη γερμανική κεντροδεξιά και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, διαφορετικές πολιτικές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».
Ο Αλ. Χαρίτσης τονίζει πως «η συζήτηση για την «επόμενη μέρα» μας αφορά όλους και όλες», και υπογραμμίζει «την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με στόχο την υγειονομική θωράκιση της χώρας και την κοινωνική και οικονομική ανασύνταξή της» και δηλώνει: «Δεν μπορούμε να ανεχτούμε είναι να χρησιμοποιηθεί η κρίση της πανδημίας ως εργαλείο για την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των κοινωνικών ελευθεριών».
Όσον αφορά στο θέμα «της ανεξαρτησίας των μέσων ενημέρωσης» καταγγέλλει ότι «με πρόσχημα την πανδημία, βλέπουμε να αποκλείονται από τα μέσα ενημέρωσης όχι μόνο η αντιπολίτευση αλλά κάθε φωνή που διαφοροποιείται από το επίσημο κυβερνητικό αφήγημα. Κάτι εξαιρετικά ανησυχητικό για την ποιότητα της δημοκρατίας μας». «Με πρόσφατη επιστολή μου προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ, απαιτούμε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να σπάσει το τείχος της σιωπής και να ενδυναμωθεί η κριτική ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης. Όπως οφείλει, άλλωστε, να πράξει το ΕΣΡ ανταποκρινόμενο στη συνταγματική του αποστολή», καταλήγει.
Δείτε εδώ τη συνέντευξη: https://www.libre.gr/al-charitsis-sto-libre-sovaro-thema-me-tin-an/