«Η παρακολούθηση ενός τηλεφώνου είναι μια πράξη παραβίασης κάθε πτυχής της δημόσιας και προσωπικής ζωής του καθενός. Πρόκειται για ένα βαρύ πλήγμα στη Δημοκρατία μας. Ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να απολογηθεί και να παραιτηθεί», δηλώνει ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από πολύ νωρίς, όταν ακόμα η κυβέρνηση της ΝΔ αρνούνταν την ύπαρξη του προβλήματος της ακρίβειας και μας κατηγορούσε για καταστροφολογία, κατέθεσε ένα σχέδιο αντιμετώπισης με έμφαση στο ενεργειακό ζήτημα, με ολοκληρωμένο σχέδιο ρυθμιστικής παρέμβασης στην αγορά, επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και πραγματικής φορολόγησης των υπερκερδών που παρήχθησαν μέσα στην κρίση», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης και προσθέτει: «Το πρόβλημα με την πολιτική της ΝΔ είναι ότι έχει οδηγήσει σε τέτοια ξέφρενη πορεία ανατιμήσεων που τώρα χρειάζεται διπλάσια προσπάθεια για να μεταφραστούν οι όποιες θετικές διεθνείς τάσεις σε εγχώρια αποτελέσματα».
Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι: «Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην άμεση μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, στη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, στην αύξηση του κατώτατου μισθού με τιμαριθμική αναπροσαρμογή και στην ανακατεύθυνση των διαθέσιμων χρηματοδοτήσεων προς όφελος των μικρομεσαίων».
«Επιταγή των πολιτών είναι η εφαρμογή ενός άμεσου σχεδίου που θα μας βγάλει από το οικονομικό τέλμα και τον θεσμικό βούρκο», δηλώνει ο κ. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας: «Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αυτό που θα ανοίξει το δρόμο για να εφαρμοστούν, από την επόμενη κιόλας μέρα, τα μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας, η θωράκιση των θεσμών και η ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους. Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για να μην πάει χαμένη αυτή η ιστορική, για τη χώρα, ευκαιρία».
Για τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και στη Συρία, ο κ. Χαρίτσης επισημαίνει: «Τώρα προέχει η αλληλεγγύη και είναι συγκινητική, όπως πάντα, η ανταπόκριση του ελληνικού λαού στο δράμα του τουρκικού και συριακού λαού». Και συνεχίζει τονίζοντας ότι: «Υπάρχει εδώ ένα σκληρό μάθημα: ένα μοντέλο ανάπτυξης που δεν δίνει σημασία στην ανθεκτικότητα, καταρρέει με πάταγο όταν συμβαίνει το απρόβλεπτο. Και εδώ είναι η δική μας δουλειά. Να επενδύουμε στις δημόσιες υποδομές, στους κανονισμούς ασφαλείας, στη βιώσιμη ανάπτυξη. Για να είμαστε θωρακισμένοι τη στιγμή της δοκιμασίας».
Σε σχέση τέλος με τις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, ο κ. Χαρίτσης τονίζει: «Είναι ακόμα νωρίς για να δούμε αν θα έχουμε μόνιμα και ορατά αποτελέσματα σε διπλωματικό επίπεδο. Και ένα είναι σίγουρο: η αποκλιμάκωση δεν πρέπει να περιμένει τη στιγμή της καταστροφής. Πρέπει να είναι ο στρατηγικός στόχος με σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας, μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και επίγνωση ότι μοιραζόμαστε μια δύσκολη -και ευμετάβλητη από κάθε άποψη- γωνιά του πλανήτη».