Ακούστε τη συνέντευξη εδώ: https://bit.ly/3tD7fkw
«Απέναντι σε μια κοινωνία βαριά τραυματισμένη, που δοκιμάζεται σκληρά σε υγειονομικό, οικονομικό και ψυχολογικό επίπεδο, η κυβέρνηση οφείλει μια δημόσια συγνώμη» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Alpha 98.9», αναφερόμενος στην «παραβίαση των περιοριστικών μέτρων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».
Στο μεταξύ, σε σχέση με τις σημερινές ανακοινώσεις του ΥΠΟΙΚ, ο Αλ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «γνωστά, προβλέψιμα και δυστυχώς αναμενόμενα μέτρα», τονίζοντας ότι «εργαζόμενοι, επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα βρουν την αναστολή των υποχρεώσεων μπροστά τους σε λίγους μήνες». «Η ελληνική κοινωνία δεν χρειάζεται νέο δανεισμό αλλά μια γενναία ένεση ρευστότητας με μη επιστρεπτέα ενίσχυση» ξεκαθάρισε, χαρακτηρίζοντας «κρίσιμο και το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους, το οποίο ήδη αθροίζει σε αρκετά δισ. ευρώ». «Αν το χρέος της πανδημίας δεν ρυθμιστεί με τρόπο που θα περιλαμβάνει και απομείωση του κεφαλαίου, θα δούμε μια νέα γενιά κόκκινων δανείων» συνέχισε ο κ. Χαρίτσης, «που θα δημιουργήσει δομικά προβλήματα στις επιχειρήσεις και το τραπεζικό σύστημα και θα οδηγήσει σε μόνιμη κρίση την ελληνική οικονομία συνολικότερα».
«Η κυβέρνηση διαθέτει πρωτοφανείς χρηματοδοτικές δυνατότητες που δεν έχουν φτάσει στην πραγματική οικονομία» συνέχισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, αναφέροντας «την άρση δημοσιονομικών των περιορισμών, το μαξιλάρι ασφάλειας των 37 δισ. που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, τις δυνατότητες που προσφέρει η ΕΚΤ σε ρευστότητα και τα σημαντικά ευρωπαϊκά κονδύλια». «Τα 24 δισ. με τα οποία ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι στήριξε την οικονομία το 2020 υπάρχουν μόνο στα χαρτιά» συνέχισε ο ίδιος, αντιπαραβάλλοντας ότι «η πραγματική δημοσιονομική επέκταση ανήλθε στα 6,7 δισ.».
«Η δήλωση της κ. Λαγκάρντ με την οποία χαρακτηρίζει αδιανόητη την διαγραφή του χρέους της κρίσης, σηματοδοτεί ότι το ευρωπαϊκό σύστημα προετοιμάζει την επιστροφή μετά την πανδημία στις γνωστές περιοριστικές πολιτικές» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Η κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να έχει πρωταγωνιστήσει για τη δημιουργία συμμαχιών ενάντια σε μια τέτοια εξέλιξη. Και βεβαίως να δαπανήσει τώρα για να στηρίξει την οικονομία. Το παράθυρο ευκαιρίας κλείνει σιγά-σιγά και η κυβέρνηση το χάνει».