“Οι υποδομές φυσικού αερίου, το πολύ σημαντικό φυσικό αυτό μονοπώλιο, ιδιωτικοποιούνται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το ελληνικό δημόσιο αποσύρεται από ένα πολύ σημαντικό αγαθό για την ελληνική κοινωνία αλλά και για την ενεργειακή μετάβαση, με το νομοσχέδιο για την ενέργεια”, τόνισε στον ρ/στ Real FM 97,8 και τους δημοσιογράφους Ν. Χατζηνικολάου και Αντ. Δελατόλα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, απευθύνοντας “έκκληση προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης να ξανασκεφτούν τη στάση τους” πριν από τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.
Ο ίδιος κατήγγειλε την κυβέρνηση για “παλαιοκομματισμό, ρουσφετολογική πρακτική και επιστροφή στις πιο αναχρονιστικές νοοτροπίες” αναφερόμενος στο θέμα των διορισμών στις διοικήσεις των νοσοκομείων από τη Ν.Δ.. “Ο διορισμός των νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία κατέληξε σε πολύ μεγάλο φιάσκο για την κυβέρνηση. Έχουμε μπροστά μας περιπτώσεις που δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν αξιοκρατία και αριστεία, με τις οποίες πολιτεύτηκε προεκλογικά η Ν.Δ. ”, διεμήνυσε.
“Δυστυχώς η στάση της κυβέρνησης υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδίου του κ. Πατέρα υπήρξε προσωπική συμφωνία με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος του υποσχέθηκε, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη θέση στο νοσοκομείο της Καρδίτσας”, συμπλήρωσε ο Αλέξης Χαρίτσης. “Αντιθέτως, το 2016 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε μια απολύτως διάφανη διαδικασία. Το υπουργείο Υγείας υπό τον Ανδρέα Ξανθό είχε συγκροτήσει ειδική επιτροπή για την επιλογή στελεχών στις διοικήσεις των νοσοκομείων.Προκήρυξε δημόσιο διαγωνισμό, προχώρησε σε συνεντεύξεις και ανάρτησε πίνακες μοριοδότησης, ώστε η επιτροπή να καταλήξει στις τελικές της εισηγήσεις προς τον υπουργό, και μάλιστα διατήρησε και ορισμένες από τις διοικήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης”, υπενθύμισε.
Ερωτηθείς, στο μεταξύ, για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ο Αλ. Χαρίτσης επέκρινε τη στάση της κυβέρνησης, διαμηνύοντας ότι “δεν μπορούμε να συγχέουμε το προσφυγικό με ζητήματα υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων”. “Δεν χωρούν μικροπολιτικές λογικές. Ως χώρα πρέπει να ασκήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση ώστε η Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της και σε αυτό το ζήτημα”, συνέχισε.
Τέλος, σχολίασε την καταψήφιση της νέας Κομισιόν εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς και ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: “Η Κομισιόν κάνει πολύ λιγότερα από όσα απαιτούνται τόσο στο ζήτημα του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, όσο και στο προσφυγικό, με άμεσο αντίκτυπο για τη χώρα μας. Μειώνονται δηλαδή τα κονδύλια της Πολιτικής Συνοχής και τα κονδύλια για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και ταυτόχρονα στη διαχείριση των προσφυγικών ροών δεν επιδεικνύεται αλληλεγγύη προς την Ελλάδα”.