– Συμφωνεί ο κ. Μητσοτάκης με την τοποθέτηση Σαμαρά περί λαθροεποικισμού και πάση θυσία αποδέσμευσης από τη Συμφωνία των Πρεσπών;- Η ήπια αντιμετώπιση της κυβέρνησης απέναντι στη διαρκώς αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, έχει δυσμενείς συνέπειες για τη χώρα μας- Ο Αλέξης Τσίπρας είχε πετύχει τη δυνατότητα επιβολής κυρώσεων προς την Τουρκία – Δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ δεν διεκδίκησε την επιβολή τους- Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε με το κοινωνικό μέρισμα περισσότερα από 3,5 εκ. συμπολίτες μας, αυτούς που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση- Τότε η ΝΔ μιλούσε για ‘ελεημοσύνη’ και ‘ψίχουλα’ και τώρα δίνει μέρισμα σε 200.000 μόνο ανθρώπους- Με τα χρήματα που βρήκε στα δημόσια ταμεία από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ επέλεξε να ευνοήσει μια πολύ μικρή μερίδα του πληθυσμού και όχι την κοινωνική πλειοψηφία⏩ Από τη συνέντευξή μου στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" στον Ant1 με τον Γιώργο Παπαδάκη#ant1tv #KalimeraElladaΚαλημέρα Ελλάδα ΑΝΤ1ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Gepostet von Alexis Charitsis – Αλέξης Χαρίτσης am Sonntag, 1. Dezember 2019
Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε στην ομιλία του Α. Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ, λέγοντας: “Τι μήνυμα στέλνει σε όλη τη χώρα ο πρώην Πρωθυπουργός, όταν μιλάει για ‘λαθροεπικοισμό’;” “Οι ξενοφοβικές και μισαλλόδοξες αντιδράσεις που βλέπουμε στις τοπικές κοινωνίες καλλιεργήθηκαν από τη ΝΔ όλο το προηγούμενο διάστημα. Περιμένουμε ο κ. Μητσοτάκης να ξεκαθαρίσει αν υιοθετεί αυτές τις απόψεις όπως εκφράστηκαν στο συνέδριο του κόμματός του”. Ο εκπρόσωπος Τύπου υπενθύμισε: «Όσα είπε ο κ. Σαμαράς για αποδέσμευση από την Συμφωνία των Πρεσπών, υπήρξε η κεντρική ρητορική της ΝΔ προεκλογικά» και διερωτήθηκε «Θα τηρήσει και θα τιμήσει τελικά η κυβέρνηση τη Συμφωνία;»
ηνοτουρκικά είναι ένα μείζον ζήτημα και αφορά την εξωτερική πολιτική και τα εθνικά συμφέροντα. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακούς όρους.” Διεμήνυσε ο κ. Χαρίτσης. Και συνέχισε: “Βλέπουμε μια ήπια αντιμετώπιση της κυβέρνησης απέναντι στη διαρκώς αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας. Και ενώ ακούγαμε διθυράμβους για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Ερντογάν στο τέλος του Σεπτέμβρη, βλέπουμε και στο προσφυγικό, με τη διαρκή αύξηση των ροών, και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, με τη συμφωνία Τουρκίας –Λιβύης, τις εξελίξεις για τη χώρας μας να είναι εξαιρετικά δυσμενείς».
Ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε ότι “πρέπει η κυβέρνηση να μας πει ποια είναι τελικά η πολιτική της” και ξεκαθάρισε«εμείς ασκούμε εποικοδομητική κριτική. Η Ελλάδα πρέπει να κρατήσει πιο ενεργητική στάση απέναντι στην Τουρκία». «Στη σύνοδο Κορυφής στις 30 Ιουνίου, ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατάφερε και πέτυχε να υπάρξει η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων προς την Τουρκία, εφόσον συνεχίσει αυτή την επιθετική πολιτική. Δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ δεν διεκδίκησε την επιβολή αυτών των κυρώσεων όπως έκανε η Κύπρος». «Το γεγονός ότι τα τελευταία 4,5 χρόνια δεν είχαμε επιθετική στάση από την πλευρά της Τουρκίας, οφειλόταν στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε και πρόσθεσε ότι “Κεντρικό ρόλο στην αναβάθμιση της διπλωματικής θέσης της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή, έπαιξε και η Συμφωνία των Πρεσπών”.
Ερωτηθείς για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, ο Αλ. Χαρίτσης απάντησε ότι “η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος περισσότερα από 3,5 εκ. συμπολίτες μας, αυτούς που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση. Τότε η ΝΔ μιλούσε για ‘ελεημοσύνη’ και ‘ψίχουλα’. Και τώρα δίνει μέρισμα σε 200.000 μόνο ανθρώπους».
Και κατέληξε ότι «βλέπουμε τώρα ότι μία πολύ μεγάλη κατηγορία μένει εκτός. Δυστυχώς τα χρήματα που βρήκε η κυβέρνηση της ΝΔ στα δημόσια ταμεία, από τη μέχρι τότε υπεραπόδοση της οικονομίας επί ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε να τα διαθέσει για να ευνοήσει μια πολύ μικρή μερίδα πληθυσμού, η οποία βρίσκεται στην πλευρά των συμφερόντων της και όχι στην κοινωνική πλειοψηφία. Εμείς είμαστε αντίθετοι σε αυτή την πρακτική».